Rejält hormonell

Idag vaknade jag vid sjutiden och insåg att det här är en väldigt hormonell dag. Morgonen började mer eller mindre kaotiskt och jag mådde jättedåligt psykiskt när jag vaknade. Vankade fram och tillbaka för att försöka bli av med den otäcka känslan jag hade i magen och när den vid åttatiden äntligen började släppa gick jag och drog täcket över huvudet för att gömma mig från yttervärlden i några timmar. Det tog mig flera timmar att motivera mig tillräckligt för att ta mig upp ur sängen och äta lite frukost (att bebis behöver näring är alltid mitt främsta argument, och det fungerar när inget annat gör det). Väl uppe hade vi ingen som helst juice kvar någonstans och då rann droppen på bägaren verkligen över. Nu sitter jag här, strax innan tolv, och försöker motivera mig att vända på alla negativa tankar jag har, ikväll ska ju bli en rolig kväll tillsammans med min sambo och hans vänner. Vi ska äta gott och skratta mycket, då är det inte på plats att vara i sån här sinnesstämning, nej nej nej! 
 
Uppdatering kring graviditeten är inte mer komplicerad än att jag nu är i v. 34+5 och att jag växer som jag ska. Från att ha haft i stort sett ingen som helst viktuppgång har jag nu lagt på mig närmare åtta kilo. Jag trodde verkligen att jag skulle kunna hålla mig under tio kilo fram till fullgången graviditet men det är ju i ärlighetens namn bara fem veckor kvar, så de där sista två kilona kommer med största sannolikhet att läggas på nuvarande siffror. Jag har bestämt mig för att inte noja över min viktuppgång, jag känner mig ju trots allt vacker med min tjocka mage och jag skulle inte vilja påstå att det syns med blotta ögat att jag gått upp i vikt, förutom på magen. Igår tog vi en bild på mig bakifrån, samtidigt som vi tog magbilder, och bakifrån kan man inte ens ana att jag är gravid.
 
Om man tror stenhårt på att magformen avgör vilken slags bebis (pojke eller flicka) som ligger i magen så skulle det här med största sannolikhet vara en pojke. Om man tror på hjärtljud, etc så är det en flicka. Alla myter säger med andra ord emot varandra, så det ska bli mycket spännande att se vem som kikar ut i januari :) 
 

Behöver gå på fototur

Vill bara uppdatera och tala om att vårt TUL gick fint och att bebis är helt normal, inga avvikelser vad ultraljudet kunde upptäcka åtminstone. Bebisen ligger nästan så exakt på normalkurvan som man kan, endast +0.2%, vilket handlade om några ynka gram på plussidan, och det är ju bra. Om bebis skulle komma nu skulle den alltså väga runt 2200 gram, mer än jag själv vägde när jag föddes i v. 35+1, och bebis (eller jag egentligen) är nu i v.33+3. Beräknad födelsevikt är med andra ord runt 3500 gram. 
 
För några dagar sen var vi på föreläsning på KS Solna och där slog verkligheten mig rakt i ansiktet. Då insåg jag plötsligt att bebis ska ut och att det faktiskt närmar sig med stormsteg. Nästa månad är vi förhoppningsvis föräldrar till en frisk liten bebis. Vid dagens dato är det 45 dagar kvar (jag räknar dock med att gå över tiden men räknar ändå ner dessa dagar). 
 
De närmsta dagarna tänkte jag fixa med montering av spjälsäng, inköp av material till att sy ett babynest, tvätta lite kläder, gå ut på promenad och dokumentera det vackra vintervädret, mm. Kylan ska inte stoppa mig! En kvart kan man åtminstone gå ut och röra på sig, det finns ju täckbyxor, inte för att jag får på mig dem, men ändå :P 

En kort uppdatering av läget bara. Jag tycker inte om att uppdatera utan bilder, därför behöver jag med andra ord ut på en fototur :) 

The Big Reveal

The big reveal handlar om graviditet, känslor, lyckan över att bli förälder, allt fix och trix inför barnets ankomst och liknande. Till en början en ganska opersonlig blogg med enbart mina egna fotade bilder som senare kommer bli allt mer personlig när jag gått ut med graviditeten.

RSS 2.0